Skale Web

Fructul de avocado

Beneficiile fructului de avocado

16 martie 2020

Avocadoul este de nelipsit dintr-o salata sau smoothie. Dar pentru multi, avocado a ajuns sa fie vazut ca o placere vinovata. Desi clasificat ca fiind un fruct, acesta nu este bogat in carbohidrati, ci mai mult in grasimi.
Grasimea a fost mult timp considerata inamicul numarul unu in diete, dar, cum oamenii de stiinta se concenteaza acum mai mult pe zahar in studiile lor, au dedus faptul ca grasimea din avocado este benefica.
Un nou studiu a scos la iveala faptul ca adaugarea de fructe verzi in dieta ta te poate ajuta la pierderea in greutate. In plus, fructul reduce riscul bolilor de inima, potrivit oamenilor de stiinta.
Oamenii de stiinta au analizat 10 studii unice cu avocado, cu 229 de participanti. Cercetatorii au evaluat impactul fructului de avocado asupra nivelului de colesterol.
Ei au descoperit ca persoanele care consuma un avocado pe zi, au redus semnificativ colesterolul. Un avocado proaspat, ca parte a unei diete echilibrate, si ca un substitut fara colesterol pentru grasimi solide, poate fi o solutie pentru mentinerea nivelurilor normale de colesterol.
Avand un nivel ridicat de colesterol rau, este un factor de risc major pentru bolile de inima, potrivit studiului.
Boala cardiovasculara este responsabila pentru unul din fiecare patru decese – si este criminalul numarul unu atat la barbati cat si la femei.
Boala de inima este, de asemenea, una dintre principalele cauze de invaliditate.
Studiul a remarcat faptul ca trebuie efectuata o cercetare suplimentara pentru a vedea impactul fructului de avocado asupra evenimentelor cardiovasculare majore.
Mai mult decat atat, oamenii de stiinta au remarcat faptul ca frecventa de consum si cantitatea optima pentru acest fruct necesita evaluari suplimentare.
Studiile clinice sunt in prezent in curs de desfasurare pentru a investiga relatia dintre consumul de avocado si factorii de risc pentru bolile de inima, diabet zaharat, mentinerea greutatii si a unui stil de viata sanatos.

Comentariile sunt închise.