Skale Web

catelus

Ce trebuie sa stim inainte sa ne luam un catelus

16 martie 2020

In primul rand este o foarte mare responsabilitate, cu toate ca oamenii cred ca daca ii da drumul pe strada, acesta se descurca, dar nu este chiar atat de simplu. O data ce un caine este invatat intr-un anumit mediu, acesta trebuie tinut in mediul respectiv, altfel exista sansa ca animalul sa nu se adapteze in noul mediu si poate reactiona negativ.

Atunci cand te gandesti ca vrei un catel, de orice rasa, trebuie sa te gandesti in primul rand ca acesta trebuie plimbat zilnic, de cel putin doua ori, strans dupa el, pentru ca nu este deloc placut ca alte persoane sa calce sau chiar sa vada excrementele acestuia, trebuie hranit, spalat si bineinteles, iubit.

Una dintre optiunile bune de unde puteti lua un catel, sunt adaposturile publice, cu toate ca sansele sunt mici ca acolo sa gasiti un catel de o anumita rasa, dar macar va veti multumi cu gandul ca ati salvat un catel de la o viitoare eutanasiere. Si daca vreti sa priviti lucrurile intr-un mod si mai pozitiv, va puteti gandi ca acel catel luat de la adapost, este de o rasa unica, nemaiintalnita nicaieri.

Vaccinarea, este un pas extrem de important de care nu ar trebui sa se lipseasca nimeni, cand vine vorba de un catelus mic. Vaccinarea si deparazitarea catelusului, se fac in primele saptamani de viata iar cainele nu se scoate afara pana ce ciclul de vaccinare nu se incheie, iar acest lucru trebuie facut datorita parvovirozei, care poate afecta catelusul atat de rau incat acesta poate muri.

Oricare ar fi catelul tau, acesta trebuie sa fie iubit si ingrijit, si trebuie sa intelegem ca este o responsabilitate foarte mare, care se apropie chiar cu a unui bebelus, pentru ca implica aceleasi actiuni de dragoste, ingrijire si daruire la cel mai inalt nivel.

Categorii:
Hobby · Promovat

Comentariile sunt închise.