Skale Web

echipament-de-protectie

Cum alegi incaltamintea de protectie potrivita pentru locul de munca

27 aprilie 2020

Este destul de dificil sa gasesti incaltamintea de protectie potrivita pentru locul tau de munca. Avand in vedere faptul ca exista mii de optiuni disponibile pe piata, alegerea unei perechi potrivite de incaltaminte poate dura mult mai mult decat ti-ai dori. Desi aspectul nu este foarte important in cazul pantofilor sau al bocancilor de protectie, este important sa iei in considerare modul in care se potriveste incaltamintea, ce siguranta ofera si cat este de practica. Pe https://www.bprotect.ro/poti gasi mai multe tipuri de incaltaminte de protectie, ideale pentru o multime de activitati.

Atunci cand cauti sa cumperi cea mai buna incaltaminte de protectie, trebuie sa iei in considerare natura meseriei tale, cat de des si de mult vei purta incaltamintea de siguranta si codul vestimentar pe care trebuie sa-l respecti. Indiferent de tipul de incaltaminte de siguranta pe care il cauti, trebuie sa-ti pui niste intrebari in timp ce faci cercetari, pentru a scurta timpul de cautare si pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita:

  • Ce incaltaminte este mai confortabila?
  • Ce incaltaminte este mai potrivita pentru locul de munca?
  • Care este cel mai bun brand de incaltaminte de protectie?
  • Ce incaltaminte ofera cea mai buna protectie – pantofi, cizme sau bocanci?

Incaltamintea de protectie este necesara in mai multe domenii de activitate si chiar obligatorie. In general, persoanele care lucreaza in constructii, electricienii, inginerii si cei care lucreaza la inaltime au nevoie de echipamente si incaltaminte de protectie diferite. In functie de domeniul in care lucrezi, trebuie sa determini ce fel de incaltaminte este mai potrivita pentru tine.

Alege marimea potrivita

O problema cu care se confrunta cele mai multe persoane atunci cand aleg incaltaminte de protectie, este marimea. Incaltamintea de protectie este mult mai rigida decat cea traditionala, si multe persoane au tendinta de a alege o marime mai mare pentru a avea flexibilitate la miscare. Incaltamintea mai mare, in special cizmele si bocancii de protectie pot provoca leziuni precum fracturi osoase si entorse. Incaltamintea de protectie trebuie sa se potriveasca perfect pentru a feri picioarele de accidente si pentru a te simti confortabil pe tot parcursul zilei de munca.

Atunci cand alegi si cumperi incaltaminte de protectie, trebuie sa ai intotdeauna in vedere confortul, stabilitatea, siguranta si durabilitatea. Acesti factori trebuie sa fie prioritatea ta atunci cand achizitionezi orice tip de incaltaminte pentru locul de munca, daca doresti sa-ti desfasori cu usurinta si in siguranta activitatile zilnice. Perechea potrivita de incaltaminte iti garanteaza nu numai siguranta picioarelor, dar si productivitatea la locul de munca.

Pantofi sau bocanci de protectie?

Dupa ce ai determinat care este tipul de protectie de care ai nevoie in domeniul tau de activitate, trebuie sa decizi daca este va trebui sa alegi pantofi, cizme sau bocanci de protectie. Aceste tipuri de incaltaminte sunt diferite si ofera un alt nivel de protectie, insa alegerea tine uneori si de preferinte.

Pantofii de protectie sunt mai usori si mai confortabili, permitand piciorului sa respire mai bine. Desi poti achizitiona pantofi de siguranta cu varf intarit care sa ofere protectie impotriva obiectelor ascutite si rezistenta la soc, acestia nu ofera la fel de mult suport pentru glezna precum bocancii.

Desi pantofii de protectie sunt considerati mai confortabili, bocancii pot oferi un confort superior daca alegi modelul potrivit. Acestia asigura o protectie mai mare a gleznei si, desi sunt mai grei, sunt ideali pentru persoanele care lucreaza cu utilaje grele, muta obiecte masive sau lucreaza in constructii.

Categorii:
Constructii · General

Comentariile sunt închise.