Skale Web

gheata carbonica

Gheata carbonica folosita in industria medicala

10 martie 2020

Gheata uscata sau popular numita gheata carbonica cunoaste in randul publicului o popularitate mai ales in ceea ce priveste segmentul de efecte speciale pentru evenimente. Cu siguranta ca ai participat si tu la astfel de evenimente unde s-a folosite gheata carbonica pentru acel fum impresionant. Insa intrebuintarile acestui tip de gheata nu se refera doar in industria de divertisment. In special segmentul medical este cel vizat.

Din punct de vedere medical gheata carbonica este cea care pastreaza intacte proprietatile  probelor  biologice si nu numai. Se poate folosi atat pentru transport cat si pentru depozitare si pastrare. Fie vorba de organe viabile pentru transplant, pentru vaccinuri sau probe, pentru laboratoarele de cercetare, gheata carbonica este nelipsita. Asta pentru ca intr-o nota comparativa a ceea ce inseamna aceasta metoda fata de clasica varianta de gheata pe baza de apa se pastreaza si o temperatura constanta insa si degajarea este diferita. Nu ramane apa, nu se degaja atat de repede.

Incepand cu partea de cercetare si terminand cu partea de pastrare a unor probe orice proces este minutios si aduce un element necesar pentru studiu sau tratament. Orice greseala cat de mica inseamna un intreg si complex proces pierdut, timp irosit, munca fara rost. Si cum nici resursele nu sunt nelimitate din acest punct de vedere se cere profesionalism si atentie. Dar nimic nu se compara cu cazul in care uneltele si produsele necesare sunt la indemana, asa cum este gheata carbonica.

Interventiile rapide sunt cele care pun la incercare modul in care se salveaza vieti. Un organ prelevat are cateva ore pana cand se poate folosi. Si chiar si cu rapiditatea medicilor si a intregului echipaj cand conditiile necesare nu sunt cele favorabile lucrurile sunt pe o margine de prapastie, de un risc care sa planeze asupra intregii operatiuni. In acest segment, gheata obisnuita este un real ajutor, care sa respecte regulile de folosire, de igiena si de temperatura constanta.

Nu in ultimul rand ar trebui mentionat faptul ca gheata carbonica in medicina inseamna si o alternativa la tratamentul de inlaturare a negilor. Inestetici fara doar si poate, oamenii sufera adevarate complexe mai ales cand negii sunt la vedere. Daca cremele sunt solutii de moment pentru a tine in frau extinderea acestora, gheata carbonica este cea care inlatura total negii prin uscare. Se “ataca” radacina si efectele sunt imediate. Asta te scapa si de operatii destul de costisitoare si de frica bisturiului. Pentru inlaturarea negilor, va recomandam sa va adresati unui medic specialist si sa nu incercati acest lurcu acasa fara supravegherea unui medic dermatolog.

Gheata carbonica nu impune compromisuri pentru ca nu este toxica si nu lasa reziduri dupa ce se evapora. Prin procesul de sublimare se evapora pur si simplu iar fumul / ceata ce se degaja, in cantitati mici este de asemenea non-toxic. Depozitarea se face in spatii bine ventilate, ferite de caldura si umezeala.

Categorii:
General · Promovat · Stiinta · Technologie

Comentariile sunt închise.