Skale Web

cabina-de-dus

Ghid pentru achizitionarea cabinei de dus

21 aprilie 2020

Exista 3 tipuri principale de cabine de dus disponibile pe piata. Alegerea tipului de cabina de dus ar trebui sa se bazeze pe 2 factori principali – forma si dimensiunea. Cele 3 tipuri de cabine de dus sunt patrate, dreptunghiulare si semirotunde. Marimea depinde de dimensiunea familiei si spatiul pe care il ai la dispozitie. Fiecare dintre tipurile de cabine de dus descrise mai jos pot veni intr-o varietate de dimensiuni pentru a satisface nevoile tuturor clientilor, precum si pentru a se potrivi spatiului disponibil in baie. Cele 3 tipuri prezentate mai jos sunt cele mai populare insa poti gasi aici mai multe modele de cabine de dus .

Cabina de dus patrata

O cabina de dus patrata are toate cele 4 laturi de aceeasi lungime. Acest tip de cabina de dus te poate ajuta sa economisesti spatiu, deoarece poate fi montata pe un perete sau intr-un colt, destul de usor si simplu. Cabinele de dus patrate sunt realizate, in general, in totalitate din sticla pentru a permite o vedere clara asupra exteriorului si pentru a da iluzia de spatiu mai mare.

Cabina de dus dreptunghiulara

O cabina de dus dreptunghiulara este mai mare decat o cabina patrata, oferind mai mult spatiu la interior si mai mult confort. Acest tip de cabina de dus este ideal pentru un spatiu cu forma neregulata care nu este perfect patrat. Cabina de dus dreptunghiulara se incadreaza foarte bine intr-o baie de dimensiuni mai mari, avand un aspect modern si elegant. Daca spatiul iti permite, aceasta este cea mai buna alegere pe care o poti face, pentru ca iti ofera tot confortul de care ai nevoie.

Cabina de dus semirotunda

Cabina de dus semirotunda este una dintre cele mai populare alegeri pentru baile de dimensiuni mici. Acest tip de cabina de dus maximizeaza spatiul mai mult decat cabinele de dus patrate si dreptunghiulare. Datorita formei sale, cabina de dus semirotunda se incadreaza perfect in coltul baii, economisind spatiu la exterior si oferind in acelasi timp suficient spatiu in interior pentru un dus confortabil.

Pe langa modelul de cabina de dus trebuie sa iei o decizie in ceea ce priveste sistemul de deschidere al usilor. Daca vrei sa economisesti spatiu, poti alege o cabina de dus cu usi glisante, care sunt intalnite in general la cabinele de dus semirotunde. Daca alegi o cabina de dus patrata poti opta pentru usi cu balamale, care au un aspect elegant si asigura o intrare facila in dus. Trebuie sa iei in considerare faptul ca o deschidere exterioara a usilor va compromite spatiul de la exterior, ceea ce inseamna ca nu poti monta in apropiere de cabina de dus un dulap sau alte accesorii.

Atunci cand faci o renovare completa, poti include orice cabina de dus in baie, daca spatiul iti permite. Noua cabina de dus poate fi instalata cu usurinta in locul in care era o cada sau o cabina mai veche. Aceasta se conecteaza pur si simplu la instalatiile de canalizare existente.

Categorii:
General

Comentariile sunt închise.